Thursday, April 13, 2006
Peruvian Cuisine in Seattle - Cocina Peruana en Seattle
Mixtura restaurant is located in Kirkland, just outside of Seattle, Washington. I am an avid fan of Peruvian cuisine, and when I had to choose a venue to celebrate one of my colleagues´ birthday during our trip there, I didn´t think twice about choosing Mixtura. I wrote to them about a month before Conference to organize the reservation and a tasting menu, and Chef Emmanuel Piqueras was there to answer my questions.
Questions because all of those who were going to go to his restaurant where knowledgeable about Peruvian Cuisine and, uhmm,errr... chefs.
Emmanuel must have felt a little nervous when we walked through the door of his spectacular restaurant and I introduced the members of the group.
His perfomance was impecable. We were received with a platter of an array of tiraditos and ceviches and shots of ultra fresh oysters with "sea foam", everything paired with a bottle of Albariño.
We followed with Causa Morada filled with Dungeness crab, shrimp, and fresh Salmon, Braised lamb shanks, Decontructed Rice with Duck (three ways: foie gras, confit & magret, Mushroom quinotto (quinoa cooked "risotto" style, Grilled Marlin served with yucca gnocchi, cheese platter served with quince jelly, and finally, a selection of typical Peruvian desserts.
Thank you Emmanuel for this wonderful soirée, we will never forget you or the enormous talent that you have in presenting and representing so honorably the Peruvian Cuisine. Congratulations and best of lucks!
Versión en Español
Mixtura es un restaurante ubicado en Kirkland, en las afueras de Seattle, Washington. Como fan de la cocina peruana que soy, me tocó elegir un restaurante para ir a celebrar el cumpleaños de uno de mis colegas durante nuestro viaje allá y ni lo pensé dos veces, Mixtura fue la elección. Les escribí hace como un mes para organizar la reservación y un menú degustación y el mismo Chef, Emmanuel Piqueras, estuvo al tanto de mis inquietudes.
Inquietudes porque todos los que íbamos a cenar éramos conocedores de la cocina peruana y además, ehem ehem, chefs.
El pobre Emmanuel se debió sentir un poco nervioso cuando entramos por la puerta de su espectacular restaurante el domingo en la noche, y le presenté a los componentes del grupo.
Sin embargo, la performancia fue impecable. Nos recibió con un surtido de ceviches y tiraditos, y una copita de ostiones fresquitas con espuma de mar, acompañado de una botella de Albariño.
Seguido de Causa morada con salmón, langostinos y cangrejo Dungeness, Pernil de Cordero braseado, Deconstrucción del arroz con pato, Quinotto de hongos (una especie de risotto pero hecho con quinoa), Marlin al grill con gnocchis de yuca, un surtido de quesos con preservas de membrillo y finalmente, una selección de postres, todo (es que no puedo explicar), ex- qui- si- to!!
Gracias Emmanuel por tan agradable velada, nunca nunca te olvidaremos, mucho menos el talento que tienes para presentar y representar tan dignamente la cocina del Perú. Felicidades y muchos éxitos!
Elena Hernandez
International Chair
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Hola yo trabajo en redmond y me encanta la comida Peruana, si me pueden dar direcciones donde esta el restauran por favor.
Un saludo
Post a Comment